ÎNTREBĂRI FRECVENTE:

Autorulota este un vehicul ce servește ca mijloc de transport și ca spațiu de locuit în același timp. Este o casă pe roți unde ai tot confortul pentru o vacanță așa cum ai visat.
Modelul nostru are 6 locuri omologate, 6 locuri de dormit, bucătărie (dotată cu aragaz, frigider, congelator, chiuvetă, blat de lucru), baie (cabină de duș cu apă caldă/rece, WC, chiuveta), spații mari de depozitare, apa calda si caldura.Sistem multimedia Android, televiziune prin internet, Router Smart 4G,Netflix, 12 volți, butelie GPL, cameră de mers în marșalier și monitor LCD
Rezervor de apă curată = 120 l
Rezervor de apă uzată = 120 l
Casetă de toaletă ecologică = 20 l
Butelii de gaz = 1 sau 2, in functie de model.

Toate autorulotele Hoinar au o echipare specială de iarnă, cu încălzire pe motorină de capacitate mărită, protecție anti îngheț a instalațiilor, utilizabile chiar și în condiții de confort deosebit la temperaturi între -40 și + 50 de grade.
Autorulotele sunt pe deplin funcționale atât în modul ON Camping (conectate la surse de utilități, în camping) cât și OFF Camping (pe plajă sau în vârf de munte, fără curent electric, apă sau gaz)
Autorulotele sunt destinate vizitării mai multor locații pe durata aceluiași sejur, într-un timp relativ scurt.

Pentru siguranța și sănătatea tuturor turiștilor igienizăm autorulotele înainte de fiecare nouă călătorie, printr-un proces de ultimă generație, dezinfectarea cu ozon, care asigură distrugerea bacteriilor și a virusurilor. Acest tip de dezinfectare nu presupune folosirea substanțelor chimice, este complet ecologic și acționează în câteva minute.

Dezinfectarea autorulotelor se face după procesul de igienizare, aspirare și spălare cu detergenți bio.

Toate autorulotele noastre se pot conduce cu permis de conducere categoria B, fiind sub 3.5 tone.

În prezent sunt peste 70 de locuri de campare acreditate în România. 

Poți consulta un ghid realizat de la cei de la „Take the long way home” (http://takethelongwayhome.eu/campsites-in-romania/) unde găsiți informații despre zonele de camping din România. 

 

Poți campa și OFF Camping, pur și simplu în natură, cu respectarea unor condiții:

– terenul pe care campezi nu este proprietate privată;

– terenul nu interzice camparea ( în rezervații naturale de exemplu);

– nu deversezi apele uzate sau caseta de toaletă în natură;

– lași locul de campare intact la plecare

– te asiguri împotriva animalelor sălbatice în zonă (nu lași resturi alimentare noaptea afară, pot atrage animalele sălbatice cu care nu vrei să te întâlnești);

– terenul nu este moale sau nisipos (te vei înfunda cu autorulota).

România a devenit, în ultimii ani, o destinație de prim rang în turismul cu autorulota. Natura aproape neatinsă de om, farmecul satelor și tradițiilor românești, fauna captivantă a munților, Delta Dunării, Transilvania, Bucovina, toate sunt acum accesibile într-o vacanță de vis, cu autorulota. 

 

În plus, riscul de furt din autorulotă în România este mult scăzută față de anumite regiuni din Europa (S Frantei, Sicilia, etc).

Te poți documenta despre ideile de călătorie ale operatorilor europeni aici: http://www.gbmotorhometours.com/history/ .

Cele mai populare destinații sunt:Grecia, între lunile Aprilie și Noiembrie; Austria și Germania- tot timpul anului, Croația – în lunile de vară; România -tot timpul anului; Franța – în lunile de vară; Italia – tot timpul anului; țările Scandinave – tot anul, cu focus pe lunile de iarna (Cercul Polar de Nord; Laponia, luminile nordului). O destinație foarte apreciată de familiile cu copii: Legoland sau Europa Park, Gardaland.

Competitii sportive sau concerte. 

Tu alegi ce te-ar tenta să vizitezi și-ți stabilești traseul.

În general o autorulotă consumă între 9 și 11 litri/100 de kilometri, în funcție de încărcătură și stilul de condus.

Serviciul Express Autovan înseamnă livrarea la adresa ta a autorulotei. Acesta nu are un cost fix, prețul fiind stabilit în funcție de nr de km de la sediul de unde este disponibilă o autorulotă pentru livrare și alte costuri care țin de gospodărirea parcului auto aflat în administrare.

Serviciul Express Autovan este un serviciu prestat separat față de închirierea autorulotei.

Putem livra autorulota la adresă, oriunde în România, însă, se va calcula un tarif care să acopere cheltuielile de deplasare în funcție de numărul de kilometri. 

Condiția pentru livrare la adresă este rezervarea unui sejur de minim 7 nopți.

Autorulotele sunt considerate autoturisme speciale tip M1. Adică în majoritatea țărilor au aceleași costuri (vigneta) ca și autoturismele. 

Excepții fac țările cu taxare de autostradă, unde tarifele pot fi cu 30% mai mari decat ale autoturismelor.

În cazul autorulotelor, viteza de deplasare este cu aprox. 30% mai scăzută decât cea a autoturismelor. 

Din punct de vedere legal nu este nici o limitare specială pt autorulote, ele respectă aceleași restricții ca și autoturismele.

Pe autostrăzi recomandăm o viteza de deplasare de 100-110 km/h

Pe șosele naționale o viteza de 80 km/h

Pe drumuri cu multe curbe și viraje trebuie manifestată o atenție sporită, datorită greutății și a înălțimii poate produce balans. În general pe aceste drumuri se recomandă o viteză cu 10 km/h mai scăzută decât este recomandat prin indicatoarele de viteză de pe șosea.

În primul rând vă rugăm să ne contactați (contact@hoinar.ro) pentru a parcurge următorii pași:

– verificarea disponibilității în perioada dorită;

– avem nevoie de copie a permisului tău de conducere fata/verso și a unui act de identitate, pe e-mail

– vom întocmi contract de închiriere și factură proformă de avans de 30% precum și factură pentru garanția de 500 de euro

– diferenta de 70% se va achita cu  20 zile înainte de preluare.

Plata se poate efectua prin virament bancar. Nu acceptam plata in numerar.

Anularea rezervării este posibilă cu informarea în scris, în prealabil.

În cazul anulării cu mai mult de 30 zile înainte de preluare, se percepe o penalitate de 30%. În cazul anulării cu 15-29 zile înainte de preluare, se percepe o penalitate de 50%. Pentru anulările intervenite în intervalul 1-14 zile înainte de preluare, se percepe o penalitate de 80%.

În cazuri excepționale penalitățile de mai sus pot fi diminuate. Acestea pot fi, fără a se limita la: închirierea posibilă a aceleași perioade către alt client, mutarea rezervării, motiv de ordin personal deosebite.

La solicitarea clientului, cu minim 30 de zile înainte, rezervarea poate fi mutată într-o altă perioadă disponibilă, caz în care se va achita o taxă de 50 euro.

În cazul în care anularea rezervării survine ca urmare a declarării stării de urgență sau a impunerii restricțiilor de deplasare pe teritoriul României din cauza extinderii epidemiei de coronavirus, ambelor părți li se vor aplica prevederile art.1271 din Noul Cod Civil privind impreviziunea iar acestea, cu bună credință, vor adapta prezentul contract prin amânarea perioadei de închiriere la o dată ulterioară stabilită de comun acord, fără limită de timp și fără aplicarea de penalități. Societatea își constituie depozite de lichidități în vederea rambursării avansurilor în cazuri temeinice și/sau susținute de prevederi legale.

Pentru închirieri, la cerere, predarea/preluarea se poate face de oriunde în România, contra cost.

Ora preluarii: zilnic ora 12.00

Ora predarii: zilnic ora 12.00

 

(pentru ore diferite/aranjamente speciale va rugăm să ne contactați în avans)

Autorulotele noastre vin echipate cu:

– suport de biciclete (2-4 biciclete)

– verandă retractabilă (marchiză)

– set de camping (masa + 4-7 scaune de exterior)

– un set de consumabile (gaz – 1 butelie conectata, una de rezerva; substanțe chimice pentru toaleta ecologica; hartie igienica solubila in apa).

 

Lista completă a dotărilor aici –> Hoinar/dotări autorulote

Tu trebuie să  aduci:

– lenjerii de pat, inclusive perne și pături (daca este cazul);

– set de bucătărie (veselă de unică folosință, de preferat ecologică, vase speciale, etc). Recomandăm un număr redus de vesela tradițională, datorită mișcării produc zgomot în mers

– prosoape și obiecte de igiena personala.

Unde sunteți localizați?

Ne găsești în Baia Mare.

 

Pentru închiriere, predarea/preluarea se poate face în orice oraș din România, contra cost.

Bineînțeles! Încurajăm vizionarea acestora,pentru a avea o imagine și mai clară a ceea ce reprezintă o autorulotă. De asemenea, îți stăm cu plăcere la dispoziție pentru o discuție față în față.

 

Pentru vizionare vă rugăm să ne contactați la:

0747-030.205 – Dan

 

sau să foloseștii formularul de contact (link către formularul de contact)

 

Dat fiind faptul că nu avem un program fix de lucru, te rugăm să ne contactezii telefonic pentru a verifica disponibilitatea autorulotelor în ziua dorită de vizionare.

Da, autorulota poate fi condusă de oricine din echipaj care îndeplineste conditiile de vârstă și vechime , minim 23 ani și cu permis de conducere cat. B de minim 5 ani

Nu limităm numărul de șoferi per închiriere.

Poți parca oriunde, autorulotele având regim de autoturism. Însă, dacă, de exemplu, vrei să înnoptezi pe autostradă, trebuie să ții cont de următoarele lucruri:

– nu ai voie sa deschizi veranda sau să scoți afară masa și scaunele de camping. În acest caz se considera campare în loc neamenajat și vei fi amendat de către poliția din țara respectivă (vin imediat sa verifice, de îndată ce ați parcat);

– în anumite țări din Europa nu este voie sa consumați alcool în autorulota când sunteți în parcare și dacă perdelele nu sunt închise; se poate considera consum de alcool la volan și puteți fi amendați.

– în majoritatea benzinăriilor din afara țării sunt locuri special amenajate pt autorulote , care permit alimentarea cu apă, deversarea apelor uzate și golirea casetei de toaletă, în mod gratuit; în România aceste facilități încă nu le avem și se obișnuiește alimentarea cu apă în benzinării, golirea apelor uzate în rețeaua de canalizare.

În cazul autorulotelor pot interveni, rareori, următoarele tipuri de defecțiuni:

-defecțiuni ale autovehiculului

-defecțiuni ale sistemelor interioare/zonei de locuit

În cazul defecțiunilor autovehiculului:

Autorulotele Hoinar sunt modele noi (2021), puțin probabil să se defecteze. Totuși, în cazul unei defecțiuni, te rugăm să ne contactezi imediat cu descrierea problemei. 

Vom acorda asistență tehnică telefonică la 0747-030.205, Dan.

Este necesar să ne contactezi telefonic și vom stabili de comun acord unde se găsește cel mai apropiat service Ford.

Dacă autorulota nu poate fi deplasată, se apelează numărul de asistență rutieră europeană de văzut dacă avem în garanție și în casco. Intervențiile (remorcare, reparație sub garanție europeană) sunt gratuite.

În caz de defecțiuni ale spațiului de locuit/sistemelor interioare:

Te rugăm să consulți manualul de bord. În același timp te rugăm sa ne trimiți un scurt mesaj pe Whatsapp, raspundem prompt, indiferent de ora.

Este valabil pentru toate echipamentele interioare. (căldură, pompe de apă, apă caldă, gaz, etc). În peste 95 % din cazuri putem identifica și rezolva problema împreuna în mai puțin de 2 minute.

În primul rând, trebuie să te asiguri că toți pasagerii sunt în siguranța și să fie într-un loc protejat.

În caz de accident, trebuie să obții un raport de constatare de la organele de poliție locale, în caz contrar asigurarea devine nulă.

Apoi te rugăm să ne informezi imediat, pe e-mail sau whatsapp, ce pagube au rezultat, și dacă autorulota este deplasabilă.

Nu, nu impunem nici o limită de kilometri.

Considerăm turismul cu rulota sau autorulota ca unul neingrădit și spontan, prin urmare nu dorim să impunem limite.

Fiind autovehicule mari, trebuie să ai în vedere că orice distanța peste 600 km /zi devine foarte obositoare.

Da. Avem atât asigurare RCA, cat și Casco valabilă în întreaga Europă.

Da, se poate doar în funcție de disponibilitatea perioadei imediate. Dacă este liberă îți putem prelungi sejurul, dacă se întâmplă să mai avem cereri pentru aceeași perioadă, în același timp, prioritate are clientul existent.

Durata minima de închiriere este de 3 nopți , cu excepția sezonului de vară (5 nopți). Pentru prelungire te rugăm să ne contactezi (link contact)

Garanția poate fi depusă prin transfer bancar sau online cu cardul și va fi returnată în termen de 3 zile lucrătoare de la data predării autorulotei.

Garanția poate fi reținută în cazul unor daune care nu sunt acoperite de asigurarea casco.

Vă recomandăm să ne contactați imediat. Nu există o regulă a rezervărilor.

Nu preluăm rezervări cu plecare sub 2 zile de la momentul rezervării (datorită procedurilor preliminare de verificare și alocare a autorulotelor).

Ai autonomie din punct de vedere al electricității aproximativ 2 zile și 2 nopți fără să porniți motorul. Aveți încălzire, apă caldă, frigider, congelator, aragaz fără să fie nevoie să te racordezi la rețeaua electrică a unui camping. Bateria care asigură această autonomie se încarcă în timpul mersului de la motor. Deci, când veți călători câteva ore cu mașina, sau doar porniti motorul aveți iarăși autonomia inițială.  

Rezervorul de apă are o capacitate de aproximativ 120 litri, necesarul de apa poate fi dozat în funcție de nevoile tale și ale grupului (4 zile pentru aprox 3 pers și 2 zile pt 6/7 pers), și poate fi realimentat de la orice benzinărie.

Variante de asigurare Casco:

– Basic, zero costuri, inclusă în tariful de închiriere, riscul tău în caz de daună sau furt este 3000 lei;

– Silver 10 euro/zi (minim 50 euro/sejur), riscul tău în caz de daună sau furt este 1500 lei;

– Gold 20 euro/zi (minim 100 euro/sejur), nu ai niciun risc.

Se va reține o garanție ce reprezintă responsabilitatea ta în caz de daună sau furt, returnabilă după predarea autorulotei în bune condiții.

În cazul producerii unor daune neacoperite de asigurator, se va reține contravaloarea garantiei constituite iar în cazul în care daunele cauzate sunt mai mari, clientul va suporta contravaloarea acestora. În cazul returnării autorulotei în aceleași condiții în care a fost preluată, fără daune, garanția se va returna clientului integral prin aceeași modalitate în care a fost încasată (transfer bancar).

Folosirea defectuoasă a accesoriilor/echipamentelor de pe autorulota nu face obiectul asigurării Casco.

 

Pachetul de asigurare  poate fi ales cu până la 7 zile înainte de data preluării autorulotei.